ALS-tejpMetoden är en snabb oförstörande provtagning av materialytor. Genom att kombinera rätt adhesiv med en klar film har man skapat en mikroskoperingsvänlig tejp där strukturerna av mikroorganismerna framträder mycket tydligt. Detta underlättar för oss att se vilka mögelsvampar, alger, rötsvampar det rör sig om eller om det är vanligt sot som provtagits.


Provsvaret ges i form av "ingen-", "enstaka-", "måttlig-", samt "riklig förekomst".

De visuellt identifierbara arterna anges.

Provsvar kan ofta ges med vändande post med förhandsbesked via e-post. Du får alltså svar dagen efter att du sänt provet.

GÖR SÅ HÄR:

Du behöver: Ett ark ALS-tejp. Kan beställas här (PGEgY2xhc3MgPSAibF9tYWlsIGxfbmV3X3dpbmRvdyIgaHJlZj0ibWFpbHRvOmluZm8udGFAYWxzZ2xvYmFsLmNvbT9zdWJqZWN0PVNraWNrYSBUZWpwYXJrIiB0YXJnZXQ9X2JsYW5rPmluZm8udGFAYWxzZ2xvYmFsLmNvbTwvYT4=)

Analysen kan beställas i vår e-butik eller per telefon 018 444 43 41

Kartlägg hela skadestället. Välj ut de ytor som bör analyseras. Det kan antingen vara fläckar, man vill se om det är mikroorganismer, eller fem ytor från ett skadeställe som undersida på blindbotten eller blottlagda skador i konstruktionen. Porösa material bör sändas in och istället analyseras med DNA-teknik eller med Mikrobiell Skadekontroll.

Bruksanvisning
1.  Lösgör tejpen från provarket
2.  Pressa tejpen mot provytan
3.  Stryk med fingret över tejpen så att det fäster ordentligt
4.  Lossa tejpen och sätt tillbaka den på provarket
5.  När alla proven är tagna så kan du fixera proven med en vanlig tejpremsa längst in på arket.
6.  Besvara frågorna om provtagningsplatsen och problemets art
7.  Sänd arket till ALS Scandinavia, Box 700, 182 17 DANDERYD.

Nu har vi flyttat

ALS Scandinavia förvärvade anoZona i Uppsala 3:e oktober 2017. Nu flyttar vi verksamheten till vårt stockholmskontor i Danderyd.

Den nya adressen är:ALS anoZona,Rinkebyvägen 19C, 183 70 Danderyd. Postadress: Box 700, 182 36 Danderyd 182 36 Danderyd

För alla anoZonas kunder.

.. är det viktigt att veta att vi som arbetar på anoZona har flyttat med till Danderyd. Ni kommer att få minst samma service som tidigare.

Hur lägger jag in min app?
App Installation