A-3h Mikrobiell skadekontroll trippel - Tre ytor från samma objekt ingår alltid i analysen Analys av både storsvamp och mögel.


Våra erfarna mykologer bestämmer art i mikroskop.
Analysen används när man vill bedöma skadans utbredning vid en undersökning av mögelskador och rötsvampar. Vi undersöker alltid tre ytor i samma skada!

Sänd in 3 ytor av ungefär 5 x 5 cm  eller av en dosfräs storlek till anoZona.

Vi undersöker provet med mikroskop. Vi bedömer hur omfattande en eventuell mögelpåväxt är och noterar de arter vi kan identifiera okulärt. Om virket är rötskadat letar vi även efter Äkta hussvamp eller andra rötsvampar. Vi avslutar med en aktivitetsmätning där vi mäter energinivån i organismerna. Analysbeställning, provsvarsexempel m.m. hittar du under knappen BLANKETTER.

Provtagning GÖR SÅ HÄR:

Du behöver: Stämjärn/borrmaskin med dosfräs, ficklampa, våtservett, tuschpenna, analysbeställning och nya plastpåsar från rulle (t.ex 1-liters).

1.      Kartlägg hela skadestället. Har du digitalkamera så ta gärna en bild. Välj ut de ytor som bör analyseras. Det kan antingen vara tre olika ställen där du vill undersöka en påväxt, eller tre ytor från ett skadeställe. Vanligt är över/undersida på trossbotten samt undersida golv/fuktspärr.

2.     Tag ut minst 10 cm2 max en 25 cm2 stor bit av varje material med verktyget och lägg i var sin plastpåse. Var noga med provtagningshygienen! Torka av verktyget noga före varje provtagning och använd ”hundägarmetoden” när du tar provet. Märk påsen med nummer.

3.     Fyll i provtagningsprotokollet. Objektet är t.ex det du kallar din fastighet, provtagningsstället vad du kallar platsen där du tog provet och provmärkning är det provnummer du gett provet.

4.      Fyll i resten och skicka proven i ett kuvert till:

ALS Scandinavia
anoZona
Box 700
182 36 Danderyd

Analysen Mikrobiell Skadekontroll kan beställas i vår e-butik eller per telefon 08-5277 5200

Nu har vi flyttat

Vi har flyttat till vårt Stockholmskontor i Danderyd.

Den nya adressen är:ALS anoZona,Rinkebyvägen 19C, 182 36 Danderyd. Postadress: Box 700, 182 17 Danderyd

För alla anoZonas kunder.

.. är det viktigt att veta att vi som arbetar på anoZona har flyttat med till Danderyd. Ni kommer att få minst samma service som tidigare.

Avtalskunder får en app som förenklar provtagningsprotokollet.

Ring eller mejla oss så skickar vi appen. Här ser du hur man lägger in appen i telefon eller dator.
App Installation

Login